Bakini slatkiši 

Mapa sajta

kategorija



Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

bosanski kolaci recepti
kolaci recepti brzi
torte kolaci recepti
kolaci recepti koji se ne peku
kolaci recepti sa visnjama
kolaci recepti oblatne
kolaci recepti najnoviji
kolaci recepti mancmelou
rođendanske torte
jednostavne torte
torte recepti
voćne torte
torte od čokolade
čokoladne torte
torte i kolači
čokoladna torta
Главная » 2014 » Декабрь » 16 » Štrudla sa makom recept / Poppyseed Roll recipe
3:20 PM
Štrudla sa makom recept / Poppyseed Roll recipe

Štrudla sa makom recept / Poppyseed Roll recipe

Štrudla sa makom

 

U ovom video receptu vam predstavljamo kako mi pravimo štrudlu sa makom, tradicionalni, starinski kolač. Ovaj video za štrudlu sa makom namenjen je svim početnicima koji bi želeli da naprave ovu štrudlu a još uvek nisu pokušali. Kada odgledate video videćete koliko je jednostavno i da to može svako. Uživajte sa nama.

 

Sastojci:

  • 250ml + 150ml mleka, za fil
  • 200gr + 2 kašike šećera, za kvasac
  • 20gr svežeg kvasca
  • 600gr brašna
  • 125gr margarina
  • 1 jaje + 1 žumance
  • 2 pune kašike pekmeza od kajsija
  • 400gr mlevenog maka
  • šećer u pahu za posipanje
  • Priprema:

    Ugrejati 250ml mleka, da bude toplo pa potopiti kvasac sa dve kašike šećera. Ostaviti da odradi.

    Dok to odradi na vatru staviti 150ml mleka da provri sa 200ml šećera.

    Mleko kada provri skloniti sa vatre, pa preliti sa vrelim mak i dodati pekmez i sve sjediniti, pa ostaviti da se hladi

    Kad je kvasac odradio, pomešati ga sa 500gr brašna i margarinom pa umesiti mekano testo.

    Ako je potrebno dodajte još 100gr dok budete mesili.

    Ostavite testo da vam kisne 30 minuta.

    Kad je nakislo istresite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na dva dela.

    Jednu jufku uzmite pa je zatvorite povlačeći krajeve unuta, okrenite naopako, da krajevi budu dole, pa vrtite jufku u krug da se od dole zatvori.

    Kad se zatvorila pobrašnavite još malo pa razvucite testo u pravougaonik veličine tepsije.

    Namažite sa pola fila od makana skoro ceo pravougaonik. Ostavite 2cm od kraja ne namazan, da kada budete rolali tu se štrudla na kraju fino zalepi.

    Kada ste urolali obe štrudle stavite ih u pleh pa umutite žumance sa kašikom ulja i premažite.

    Ostavite štrudle da kisnu pola sata.

    Zagrejte rernu na 220 stepeni.

    Stavite štrudle da se peku oko 45 minuta.

    Prvo stavite u sredinu, pa posle 20 minuta stavite skroz dole pa posle 15 minuta vratite gore da se zapeku i porumene.

    Pečenu strudlu izadite da se prohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.

    Ako niste sigurni da li vam je štrudla pečena negde sastrane ubodite čačkalicom, viljuškom ili nožem pa kada izvadite pogledajte da li na viljušci ima samo fila ili fil pomešan sa testom. Ako nema pečeno je, a ako ima vratite da se dopeče još malo, ali za 45 minuta bi trebala da bude pečena.

    Prijatno.

Просмотров: 214 | Добавил: sandzak | Теги: Štrudla sa makom recept / Poppyseed | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт





Поиск



Архив записей




bosanski kolaci recepti
kolaci recepti brzi
torte kolaci recepti
kolaci recepti koji se ne peku
kolaci recepti sa visnjama
kolaci recepti oblatne
kolaci recepti najnoviji
kolaci recepti mancmelou
rođendanske torte
jednostavne torte
torte recepti
voćne torte
torte od čokolade
čokoladne torte
torte i kolači
čokoladna torta
Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz