Perfect Egg Rolls
Sastojci: 3 jajeta, kašika mleka, kašika iseckane šargarepe, kašika iseckanog crnog lika, kašika iseckanog mladog luka, so i biber.
Način pripreme: Jaja razbijte u činiju, pa im dodajte mleko i so (po želji). Mutite dok se sastojci ne sjedine. Procedite kroz cediljku kako biste uklonili membrane iz jaja koje su pune holesterola. Zatim dodajte šargarepu, crni lik, mladi luk i biber. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Premažite tiganj uljem i podesite šporet na nisku temperaturu.
U tiganj uspite polovinu sadržaja iz činije i rasporedite ga ravnomerno po dnu tiganja. Kada bude napola prženo, špatulom urolajte omlet do sredine. Ako nema dovoljno ulja, dodajte ga svaki put kad rolate. Povucite sadržaj iz tiganja ka sebi i dodajte četvrtinu sadržaja iz činije. Kada bude napola prženo, urolajte još malo, pa dodajte ostatak mešavine i pržite dok ne bude napola prženo, a onda urolajte do kraja.
Rolat pažljivo spustite na dasku za sečenje i ostavite da se ohladi, jer se topli rolat od jaja lako polomi. Tek kada se ohladi, iseckajte rolat i poslužite.
|